Σνίτσελ κοτόπουλο αλά κρεμ



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό στήθος κοτόπουλο
μπαχαρικό για κοτόπουλο
αλάτι
τριμμένη φρυγανιά
3 αυγά χτυπημένα
5 κουταλιές τις σούπας γάλα

Σάλτσα
2 κουταλιές βούτυρο
500 γρ κρέμα γάλακτος
6 μανιτάρια ( σε λεπτές φέτες κομμένα)
αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
100γρ κεφαλοτύρι(το ρίχνουμε όταν το σερβίρουμε πάνω από την κρέμα)


Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες
1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
ελαιόλαδο
μισό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Αλατίζουμε και βάζουμε το μπαχαρικό σε κάθε στήθος.
2.Χτυπάμε  τα 3 αυγά,ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
3.Βουτάμε το κοτόπουλο  στο μείγμα και μετά στην τριμμένη  φρυγανιά.
4.Τα τηγανίζουμε σε ίσοι ποσότητα ελαιόλαδο-σπορέλαιο.
5.Για την κρέμα / σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο,ρίχνουμε τα μανιτάρια το σκόρδο και ανακατεύουμε ώσπου να πυκνώσει .
6.Για τις πατάτες / τις καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις βάζουμε στο ταψί,ρίχνουμε αλάτι ,μουστάρδα  διαλυμένη σε λίγο ελαιόλαδο ,στύβουμε το λεμόνι ρίχνουμε λίγο νερό και βάζουμε το δενδρολίβανο.
7.Ψήνουμε στο φούρνο για μία ώρα περίπου στους 180


       Καλή επιτυχία...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπρόκολο ογκρατέν

Τούρτα μπλακ φόρεστ