Ελιόψωμα


ΥΛΙΚΑ
1 1/2 ποτήρι νερό
1 κύβο μαγιά
1 φλιτζανάκι σπορέλαιο
1 κ.γ αλάτι
2 ποτήρια αλεύρι κίτρινο
2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ελιές κομμένες
ελαιόλαδο
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνω την μαγιά με το νερό ,ρίχνω το σπορέλαιο και 1 ποτήρι κίτρινο αλεύρι ανακατεύω ,προσθέτω το αλάτι , το υπόλοιπο αλεύρι λίγο,λίγο και ζυμώνω ώσπου να γίνει μια ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.,την σκεπάζω με πετσέτα και την αφήνω να φουσκώσει για 30 λεπτά.
2.Αφού είναι έτοιμη η ζύμη ανοίγω ένα φύλλο παραλληλόγραμμο ,αλείφω την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο ρίχνω διάσπαρτα λίγο ρίγανη, τις ελιές και τυλίγω σε ρολό,κόβω 2 εκατοστά  τα βάζω σε ταψί και τα αφήνω να φουσκώσουν.
3.Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200( βαθμούς  και τα ψήνω για 25 με 30 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπρόκολο ογκρατέν

Τούρτα μπλακ φόρεστ

Σνίτσελ κοτόπουλο αλά κρεμ