Μελομακάρονα


ΥΛΙΚΑ
2 κούπες σπορέλαιο
χυμό απο 2 πορτοκάλια
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.γ σόδα
1 1/2 κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρίφαλο
αλεύρι περίπου 4-5 κούπες(κοσκινισμένο)
1 μπέϊκην πάουντερ

ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
 για το γαρνίρισμα
1/2 κούπα αλεσμένα καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε ένα μπολ ανακατεύω το σπορέλαιο,το χυμό,κονιάκ,ζάχαρη στη συνέχεια προσθέτω σόδα,κανέλα,γαρίφαλο,το μπέϊκην  μέσα στο αλεύρι και το ρίχνω σταδιακά ,ζυμώνω ελαφρά ,πέρνω μικρά μπαλάκια και τα πλάθω μακρόστενα τα αραδιάζω σε ταψί και τα ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.(Γίνονται 2 ταψιά)
2.Ετοιμάζω το σιρόπι το βράζω 5 λεπτά και το ξαφρίζω.
3.Τα μελομακάρονα να είναι κρύα και το σιρόπι καυτό, ρίχνω τα μελομακάρονα στο κατσαρολάκι ανα 4  τα αφήνω λίγο να ρουφήξουν (10 δευτερόλεπτα) και τα βάζω στο ταψί,απο πάνω ρίχνω και το τριμμένο καρύδι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μπρόκολο ογκρατέν

Τούρτα μπλακ φόρεστ

Σνίτσελ κοτόπουλο αλά κρεμ